Thursday, 23 August 2012

meyampahlah gan kau nie

gambar bju jiha raya ke 3





haha,,orang laen semua pakai bju kurung modenlah,,kebayalah
jiha pkai tu jew
tetapi ttp cpmel kan kan!
haha

Monday, 25 June 2012

bsy mgalahkan pm

asalammualaikum

hye bloggers :)
ingt ag tak update jiha mggu lpas??psal kem?
ha,,today jiha nak cerita ap yg blaku spnjng 4 hari 3 mlm
mcm kem biasa,,daftar..mlm pertma tu kita orng ice breaking
mmg terbaek,,group jiha nma dia onde2
hhihi,,kat kem tu jiha dpt maen reppling,,bsikal lsak,,msak dlm htan
yg best skli mstylah dpt friend bru :P
cukup psal kem..blik jew kem tu
knon2 nak rehatlah kan bdan nie ha
bru tdow tak smpai 2 3 jam,,ad orng bri salam
asalammualaikum
jiha pown bkaklah pntu kan,,tgk2 kwan jiha dtg
dia ckp jiha terplih g kew kl,,gh kl sbb ap??
nak tau cuba cari kat blog archive jiha psal pilot
pnya lah terkejut sbb tak sngka akn dpt
u all cuba byngkan,,blik ari khamis ptg,,ptng jumaat jiha dah btolak g kl
huh!pnat tu!!!
ppew p[own kat kl mmg terbaek,,wlaupown tak dpt msuk stge yg 3
tapi kita orng dpt pngalamn :P


Friday, 15 June 2012

camping ohh camping

                                                          asalammualaikum :P


hye blogers2 sekalian
mcm mna malm korng?
ttbew plak mlm pnas2 nie jiha nk publish psal camp
isnin nie jiha g camp
tak jauh pown
kay tasek utra jew :)
hehe,,dkat kan
4 hati tu!cannot msg my sayang :(
haha,,bia dia rasa sengsara
tak dpt byangkan situasi kat sana t
pkara yg jiha tkowt kalo g camp

:kenew ckp kat dpn(penakut)
:baju tak cukup
:knew mara gan fasi
yg pling mnakutkan 
:of cozlah pkra2 yang kenew bhadapn gan orng laen
wlaupown dia just soruh bg tau nma kita
jiha still tkow
i don't know why
darah gemuruh,,haha
so next week mlm sbtulah jiha bru update
so take care my blogers2 :P

Monday, 11 June 2012

pilot

asalammualaikum :P

btowl kew jiha ejew tu??huh
hentem sokmo jo lah yew,,
bru blik dari senai,,buat ap??
study garnt programe by yayasan amanah kowt :P
kat jb ada 3 buah skola jew
smk tnj(my school)
smk sains johor(bdak pndai tu)
n smk semincu(ajewaan dia lbih kurng gitulah,,cucu blkng dia)
knew jalani 3 stage,,pertama kat senai,,dua tiga kat kl
so jiha bru stage pertma nie
pnyalah tkowt nak g,,ap tak nyew
nak isi brng pown dah bi,..knew jwab ujian yg bi jgk
50 soaln dlm msa 5 minit,,buat sberapa yg bley
stress lah jgk nk jwab..
tapi!ad tapi soaln dia senang :P
baru-baru nak nak msuk ue,,pnyalah tkowt
mcm nak jwab pmr blik u knw
tkot glerlah..ttbew bkak paper
senang~hehehe
buat org tkowt jew kan :P
hehehehe
resort kat situ,,ok fine!
cntik gler,,kalo ayh jiha pnya
dah lma sty jew kat situ

Friday, 8 June 2012

petang-petang

asalammualiakum :P

hye blogers-blogers sekalian,,
selamt ptg,,bosanlah ptg-ptg mcm nie
dgn keadaanyew yg mndung,,sjuk
mata den nie ha,,jadi kuyu jo
henfon lg tadi tak begetar
sian hp jihakan ary nie
tak buat exercise..hihi

see you next time :)

Wednesday, 6 June 2012

ghost advanture

asalammualaikum :)

hi,,korang penah ghost advanture tak??
jiha ada story about that
ada satu episod ghost advanture tu,,mgkin bnar
sbbnyew,,satu cerita yang sma disiarkan
chnnel 131  tiap2 mlm sbtu ad siarkan cerita hntu
ada satu mlm ue,,dia siarkan cerita dan temapt yng sma ghost advanture buat
cerita tu,,pnyalah seram!
ap tak nyew,,start kowl 11 abiz kowl 2 pg
jiha tgk sowngII plak tu
tapi mmg best gler cerita tu
so start dari situ jiha rasa

cerita ghost advnture nie,,mabye  bley pcaya


asalammualaikum :)
hai bloger,macam mana hari korang hari nie?
shat tak?dah mkn belum?mkn apa?
ha!mandi dah belum??kalo tak mandi agi,,g mandi cepat
 nanti bf lari tak tau,,ayoyo
apa jiha merepek nie pown tak taulah,,hihi
actly jiha nak ckp,,yang sspewII benci kat jiha tu
truskanlah yew,,hihi bg jiha nie famos skit
bg tau smua orng yew yang awak tu tak suka gan kita
ayoyo,,appa,,amma
nie kasi terbalik punya ceritalah
geram betul sama ini budak
ayoyo



Tuesday, 5 June 2012

ha!baek ad mknalah tu

asalammualaikum :)

u knw wht..my sister antar srapan,,siap ad dulngII ag
mimpi ap ntah smlm,,smapi pg nie buatkan jiha sarapan,,
tapi!tengok ue ada ttpi,,air yg dia buat,,alahai,,twar gler
mcm tak ltak gula lngsung
tapi tak kisahlah,,pewpown,,to my sister
thankx idangkan sarapn to me
hehehe

Monday, 4 June 2012

cantiknyew blog korangn :(

asalammualaikum :)

blog yang jiha bkak semuanyew cantikII
jelez jiha ><
blog korang,,cuteII semuanyew,,muka pown omel jew
blog jiha,,ha,,,ambik kau,,serabut~
bley pning bcew entry jiha kan??hehe
anyone??can teach me,,how make my blog look nice??
just coment okayyy :)

Sunday, 3 June 2012

huh!penat edit!

asalammualaikum :P


jiha tak reti editII gambar nie
yang snagII retilah :P
hasilnyew!seperti di atas
actly,,xpnt pown buat dia
sjew jew nak over,,hhe
jangan mara ha

Saturday, 2 June 2012

Friday, 1 June 2012

sengaja ok sengaja!

asalmmualaikum :)

hehe,,jiha tgh on9..okk mmg sgaja jiha chat gan dia..
dia ckp ari tu celebrte ea??
dengan sngajanyew jiha mnjawab,,yez
haha,,so how you feel??best kan..
mcm tulah rasanya kita orng dgn pragai kau  dlu,,
n now i will pay back!!

hahahaha(ktawa  jhat)

Thursday, 31 May 2012

ohhh my friend :P

asalammualaikum :)
hari nie jiha tak nak shre cerita apaII
hari nie jiha nak tnjuk kat korang semua kwanII jiha :)

ENJOY IT :)


khairul nizamphotogapher


faraelya ♥ hurul ain

fara n suzulyana




eida n ain


hanafi 


jiha tak ready agi!

kem kem kem

birhday jiha,,ieda,,n yana


THAT ALL,,THANK :)

Monday, 28 May 2012

stressed!!!!!!!!


aslammualaikum :(

herm,,jiha rasa result jiha for exam kali nie mcm bad jew :(
sdhnyew :(
spoil my mood nk study jap ag
jiha rasa mcm jiha yang pling tak pndai kat dunia nie
nma jew klaz 4st,,tapi otknyew??tak pown :(
jiha harap apa yng jiha pkir nie
tak btowlah..
skurng2nyew jiha lulus dpt c smua sbjek yg susah
a towk sbjek yg sng 
harap btowl,,amin amin amin
tak pew!!!jiha akn lbih smngt ag
towk bljar lpaz nie!jiha boley!
jiha bdak pndai!!ggl skali tak bermkna ggl slmanyew!!!

I KNOW YOU CAN DO IT JIHA!!!
CHAIYOK!

Sunday, 27 May 2012

best party

asalammualaikum :)

thank untuk hdiah yang korang bagi..
t brhday korang,,jiha plak yg bg okk??
thank to,,syida,,ieda,,yana,,fara,,ain,,syami,,aten..adib..fara..
napi,,hrith,,affq,,khai yang mnjayakan party tersbut
korang the bestlah!!
karok tadi pown mmg the best
hrith mmg jht,,x psalII jiha knew nyayi~
wht ever is,,i luv u korang
lg skali,,thank towk presnt tu :)

Saturday, 26 May 2012

bestie

asallammualaikum :)

that my bestie..antaranyew lah,,
bila dah berjmpa n ad camera
mulalah smua nak berposing :)
btw,,i luv u lah :)

Thursday, 24 May 2012

ha tgk bdak  nie!!!tu basikal dia,,naek jahanam jiha buat,,hehehe
cute kan dia macam jiha 
nama dia nur suzulyana binti zulkifli
ha kau,,bg full name agi,,sapew nak knal,,cntact jiha k :P

gambar yang nie plak gambar gegulzII jiha 
mcamII gaya yang nk dia buatnyew
pluk tinglah,,ddklah,,naik bsikl  lah
hai,,kwanII jiha nie
sporting giler dia orang,,appy kwan gan korng 


perempuan yang cun nie nama dia fara
tak mau kacau,,,dah ada boy lah :(
cun kan???fara nie lembut orngnyew
mnis sgt :)
suara dia pown lmbut,,
nie kwan jiha yg pling lmbutlah kiranyew,,hehehe

tengok tu,,hai kwanII jiha nie
blew jmpa camera bginilah jdinyew :)
tapi itulah yang best kwan gan korang

Wednesday, 23 May 2012

my birhday come!!

aslammualaikum :)

hari nie jiha tak nak bebel bnyak2 sgt;)
tanx sapew yang wish kat jiha ari nie
jiha appy sgt :)
tanpa korng,,jiha tak kn tersnyum :)
luv u so much yg wish kat fb ue,,sramai 118 stakat nie
friend kat skola..sdara mra,,

tanx to you :)

Saturday, 19 May 2012

gelagat kwanII jiha ♥

asalammualaikum :)

nampak gambar tu?nampak kan?
ha that my bff,,
comelII kan kawan jiha,,mcm jiha :P
gambar yang beso kat tengahII tu,,
masa kita orang kat mssd,,ad buat pebarisan
wlaupown tak pernah blatih,,maen jln jew
tak mcam kelakar plak kan jiha tgk:D
gambarII yang kat tepi tu plak,,masa kita orang g tegok pameran
setiap gambar ada cerita,,haha
seronok sgt masa tu
jiha harap hbugan jiha gan korang kekal sampai 
jiha menghembuskan nafaz yang terakhr
jiha nak korang tau..jiha appy berkawan gan korang,,korang mmg the best!!!!!!!!!
luv u all lah
this post for : ieda,aten,yana,fara,syami,syida,aien,wahidah(wlaupown bru)n smua yang megenali jiha
korang bff jiha dunia akhirat :)

persahabatan atau percintaan???











asalammualaikum :)

apa yang akan korang buat jika situasi like this happen kat korang?
apa tindakan korang?trima llki tersebut?atau sakiti bff korang??
pekara nie tak berlaku kat jiha,,tapi kat bff jiha,,si llki myukai perempuan A,,perempuan A dan B bersahabt baik.
perempuan A suka pada leleki tadi,,perempuan B juga menyukai llki tersebut
apa yang korang pilih..percintaan atau persahabatan,,
jika korang ngaku dia bff korang,,msty korang akn tngglkan llki tersbut  kan?
or mabye not..apaII tindakan yang akn korang ambil,,
korang mestilah jaga hati orang sekeliling,,tapi........
dalam situasi macam nie,,slah sorang akn skit ati..dan slah sorng akn mnanggung ksakitan
or mabye slah sorng akn brundur??let's think togethr :)
hope sapewII yang ada masalah macam nie,,better u pilih persahabatan,,
krana persahabatan tidak boley ditukar ganti :)

Friday, 18 May 2012

broadband baru :)

asalammualaikum :)

hari nie ayah jiha blikan jiha bb bru,ingatkan laju
rupanya,,TIDAK!slow mcm siput
nak mcm bb akak :( laju
tak nak bb nie,,tapi akak pnya dah lma jiha punya baru lagi
sayanglah pulak kalo nak tukar gan dia
SLOW,,SLOW,,SLOW :(
sakitnyew ati..kalau korang macam mana??
nak tkar atau nak guna yang baru nie
haraplah bila dah selalu guna dia cepat skit
jadi macam harimau,,aauumm!!! :D
hehe,,k lah i have to go
see you next post:)

kosong kosong..

asalammualaikum  :)

kosong,,pnah rasa tak hidup sowngII..dduk umah sowngII,,
im sure msty bosan kalo pkara tu happen kat jiha,
ada tak korang terpikir,nak delete smua pkara dalam brain kornag?
jiha pnah..mcm nak delete smua data,,n then ambik mgenai yg pntng2 jew
mcm mna ley terpkir mcm ue pown tak tau lah :D
kadangII kita tak tau apa yang akan berlaku kejap lagi,,esok,,lusa,,taun depan,bulan depan,,minggu depan
kita tak kan penah tau,,so banyakII kan lah buat amalan
supaya amalan kita tak macam lagu najwa latif
kosong~kosong~

Thursday, 17 May 2012

intro

assalammualaikum

hye blogers,,let me inro about me 

this is me,,i know im not beautiful like you
ha,,nampak kan bnga ros kat tangan jiha tu??my bf give to me :)
dia buat suprise kat jiha,,tak sngka,,sweetlah awak sayang
this year umur jiha 16,,dah smakin tua kan??hehehe
26 mei nanty,,jiha post yang bru,,it think,,it very special post,,about me and friend